Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
“329 konut üç yıldır yapılmadı”

“329 konut üç yıldır yapılmadı”

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi hakkında, "Eğer iktidar sosyal konut projesinde bu kadar samimiyse 2019 yılındaki 100 bin konut projesinde Tunceli’nin hakkına düşen 329 konutu inşa etsin” diyerek AKP’nin dar gelirli vatandaşlara hayal sattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, ‘Cumhuriyet tarihinin en büyüğü’ diyerek duyurduğu sosyal konut projesiyle ilgili konuşan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, AKP'nin 2019 yılındaki sosyal konut projesi kapsamında Tunceli'deki 329 konutun ihalesi ve yer belirlenmesinin halen yapılmadığını Ovacık ve Çemişgezek ilçesindeki TOKİ konutlarının ise yaklaşık 6 yıldır vatandaşlara teslim edilmediğini kaydetti. Sosyal konut projesinin seçim amaçlı kullanıldığını belirten Şaroğlu, şunları söyledi:

“2019 yılında yine iktidarın 100 bin konut çalışması vardı. Tunceli Merkez'de 200, Mazgirt ilçesinde 50 ve Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde 79 olmak üzere toplamda 329 konut projesinin duyuruldu ancak tek bir çivi dahi çakılmadı. Biz defalarca gerek soru önergesi vererek gerekse TOKİ başkanıyla görüşmemize rağmen bu konut projesiyle ilgili Tunceli'de yapılması planlanan 329 konutun ne ihalesi ne de yer belirleme alanı yapıldı. Aradan üç yıl geçmesine rağmen sosyal konut projesiyle ilgili atılmış bir adım yok. En son TOKİ başkanı konutlarla ilgili yer problemi yaşadıklarını en kısa zamanda alan bulup konutların yapımı için ihaleye çıkacaklarını söylemişti. 2022 yılının başında yine görüşmüştük yılsonu geldi ama henüz atılmış bir adım yok. Yine Ovacık ve Çemişgezek ilçelerimizde 5-6 yıldır teslim edilmeyen TOKİ konutları var. Halen insanlar evlerine yerleşmek için bin türlü mücadele veriyor.

O gün yapılmayan sosyal konutlar ortada dururken iktidarın şimdi de dar gelirlilere 500 bin sosyal konut yapacağına dair açıklamalarda bulunması çok inandırıcı gelmiyor. Bu konut projesi iktidarın sadece seçim vaadinden ibaret olarak değerlendiriyorum. İktidarın sosyal konut projeleri maalesef yoksul halka yapılan bir proje değil. Parası olan, belli bir geliri olan insanları kapsıyor.”

20 Eylül 2022 - 20:58:15 211 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)