Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Başkan Erdoğan özelleştirme ihalelerinin sonuçlarını onayladı

Başkan Erdoğan özelleştirme ihalelerinin sonuçlarını onayladı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu kararlar ile çok sayıda kamu taşınmazının özelleştirme ihalesi sonuçları belli oldu. 

Türkiye’de kamuya ait olan bazı taşınmazların özelleştirilmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na zaman zaman yetki veriliyor. Bu yetki ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kamuya ait taşınmazların özelleştirilmesi için hazırlık yapıyor ve özelleştirme ihalesi düzenleniyor. Tüm bu ihaleler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak sonuca bağlanıyor. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ilişkin bazı Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı.

ÖZELLEŞTİRME İHALELERİ SONUÇLANDI!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından mülkiyeti Sümer Holding AŞ’ye ait olan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bulunan Ankara ili, Çankaya ilçesi, Alacaatlı Mahallesi’ndeki taşınmaz için özelleştirme ihalesi yapılmıştı. Bu taşınmazın 360 Milyon TL karşılığında en yüksek teklifi veren LÖSEV’e satışına onay verildi. Bir başka özelleştirme ihalesi de İstanbul Tuzla’da bulunan bir taşınmaz için yapıldı. Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan bu taşınmaz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı ihale ile 48 Milyon TL karşılığında satıldı. En yüksek teklifi veren Evren Alkan Ortak Girişim Grubu’nun bu taşınmazı satın alması onaylandı. 

İstanbul Tuzla’da bir başka taşınmaz ise 24,5 Milyon TL karşılığında Varyapı Varlıbaşlar Mimarlık Mühendislik İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı. İstanbul Tuzla’da 4.878 metrekarelik kamu taşınmazı 26,6 Milyon TL karşılığında özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren kişiye satışı onaylandı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan 2.500 metrekarelik taşınmazın özelleştirme ihalesi de sonuçlanıp onaylandı. İhalede en yüksek teklifi veren Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 31,5 Milyon TL karşılığında taşınmazı satın alma hakkı elde etti. Aynı şirket yine İzmir Çeşme’de 2.838 metrekarelik bir başka taşınmazı da 55 Milyon 150 Bin TL karşılığında satın aldı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler Köyü’nde bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı 18.466 metrekarelik taşınmaz üzerindekilerle bir bütün halinde 545 Milyon TL karşılığında yapılan özelleştirme ihalesi ile Türkiye İş Bankası’na satıldı.

18 Ocak 2023 - 10:00:31 252 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)