Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Orta gelir grubu için yeni konut seferberliği

Orta gelir grubu için yeni konut seferberliği

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile dar gelirli vatandaşlar için kira öder gibi ev sahibi olma umudu sunulurken yeni konut seferberliği müjdesi orta gelirli vatandaşlara verildi.

Yükselen konut fiyatları nedeniyle vatandaşların ev sahibi olması zorlaşırken devlet devreye girmiş ve konut arzını arttırmak amacı ile yeni konut projeleri devreye sokulmuştu. İlk olarak 13 Eylül 2022 tarihinde duyurulan 250 bin sosyal konut projesi adımı atılmıştı. 

Tek seferde yapılan en büyük konut projesi olması nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliği olarak tarihe geçen TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile alt gelir grubu dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olma müjdesi verilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklaması ile yeni konut müjdesini Orta Gelirli vatandaşlara verdi. Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni konut seferberliği müjdesi verdi.

Bakan Murat Kurum canlı yayında yaptığı son dakika açıklamasında "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" diyerek Ekim ayını işaret etti. Bakan Kurum "GYODER'le, İMDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu'da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" diyerek yeni konut seferberliğinin kapsamını genişlettiklerini dile getirdi. 

28 Eylül 2022 - 12:00:03 571 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)