Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
SGK'dan kelepir konut satış ilanı! 100 metrekare ev için 345 Bin TL fiyat açıklandı!

SGK'dan kelepir konut satış ilanı! 100 metrekare ev için 345 Bin TL fiyat açıklandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından konut satışı yapılacağı açıklandı. Yayınlanan ilana göre satış ihalesiyle satılacak konut için bedeller belirlendi.

Ev sahibi olmak isteyenler alternatif konut satış yollarını çok daha fazla tercih etmeye başladılar. Yükselen konut fiyatlarından dolayı insanlar emlak piyasasında konut fiyatı sormaya bile korkar hale geldiler. Bunun yerine kamu kurumları tarafından dönem dönem yapılan konut satışları fiyat avantajlı olabiliyor. Bundan dolayı çok sayıda vatandaş resmi ilanları kontrol ederek bütçelerine uygun bir ev satın alma imkanını bekliyorlar.

SGK’DAN EV SATIŞ İLANI!

SGK zaman zaman gayrimenkul satışa yapan kurumlar arasında yer alıyor. Kurumun mülkiyetinde olan taşınmazlar ihale yoluyla satışa çıkarılıyor. Son olarak SGK’dan konut satış ihalesi ilanı yayınlandı. Buna göre Mardin Kızıltepe’de 100 metrekarelik konut satışa sunuldu. İhale ile yapılacak satışa dair tüm ayrıntılar da açıklandı. Bu konut için vatandaşlar teklif verebilecekler.

FİYAT AÇIKLANDI!

Konut satış ihalelerinde satışa sunulan konutlar için ilanlarda bir rayiç bedel belirleniyor. Mardin Kızıltepe’de bulunan bu 100 metrekarelik konut için SGK 345.000 TL fiyat belirledi. Teminatın ise 25.900 TL olduğu duyuruldu. İhaleye katılarak teklif vermek isteyecek olan vatandaşların bu teminat bedelini peşin olarak ödemeleri gerekiyor.

İHALE NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

6 Aralık tarihinde ilgili konutun satılı için 1. arttırma yapılacak. 2. arttırma için ise 13 Aralık tarihi belirlendi. Birinci artırmada verilen bedelin belirlenen muhammen bedelin yüzde 75’ini, rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarını geçmesi halinde en yüksek teklifi verene konut satışı yapılacak. 2. artırmada ise muhammen bedelin yüzde 50’sini, rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarını geçmesi şartıyla en yüksek teklif sahibine satış yapılacak.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

SGK tarafından yapılacak olan konut satışında ödemenin nasıl olacağı da belli oldu. Buna göre herhangi bir şekilde taksitle ödeme imkanı tanınmayacak. İhaleyi kazanan kişi konutun ihale sonucunda belirlenen satış bedelini peşin olarak ödeyecek. Ancak ihaleyi kazananlar ödeme yapmak için 10 gün süre talep edebilecekler. İhale bedelini süresinde ödemeyenlerin yatırdıkları teminat ise iade edilmeyecek.

22 Kasım 2022 - 18:52:11 255 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)