Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Yabancılara Satış Rakamları Açıklandı, Sakarya 8. Sırada

Yabancılara Satış Rakamları Açıklandı, Sakarya 8. Sırada

Son zamanlarda ülkenin gündemini meşgul eden konuların arasında gelen yabancıya konut satışı, emlak piyasalarını alt üst ederken konut fiyatlarını da yükselişe geçirmişti. Özellikle Sakarya’da konut fiyatlarının artmasındaki birinci etken olarak gösterilen Yabancıya konut satışında rakamlar TÜİK konut satış istatistikleri ile açıklandı. Açıklanan verilere göre; Sakarya yabancılara konut satışında 8. sırada.

Yetkili merciler tarafından alınan kararlar ile yabancıya konut satışında Türk Vatandaşlığı için uygulanan parasal sınırını yükseltileceği dile getirilmişti. Açıklamaların yapılmasına rağmen kararlar hala uygulamaya geçmedi. Konu ile ilgili kanun değişikliği yapılmazken, gözler açıklanan satış verilerine çevrildi.

9 Senede Katlanarak Arttı

Türkiye Gazetesi tarafından yapılan habere göre son 9 senelik zaman dilimi içerisinde Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların sayıları katlanarak arttı. 2013 senesinden bu yana Türkiye'de yabancılara satılan konut sayısı 293 bin rakamına ulaşarak büyük bir artış yaşadı.

Son 9 senede yabancılar İstanbul'dan 116 bin 258 adet konut alırken İstanbul yabancılara en çok konut satışı yapılan il olarak ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, 67 bin 776 adet konut satışı ile Antalya takip etti. Yabancıların en çok konut aldığı 3. İl bin 577 adet konut satışı ile Ankara olarak kayıtlara geçti. Açıklanan verilere göre Sakarya yabancılara konut satışında 8. Sıradaki il olarak yer alırken, satılan konut sayısı bin 157 oldu. Gerçekleşen satışlar ile ekonomiye 41,3 milyar dolarlık kaynak sağlanmış oldu.

 

21 Mayıs 2022 - 17:07:25 510 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)