Reklam
Reklam
Kiralar El Yakıyor, 500 Bin Konut Umut Olur mu?

Kiralar El Yakıyor, 500 Bin Konut Umut Olur mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut arzının enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelede belirleyici rol oynadığını vurguladı. Şimşek, barınma krizine karşı kapsamlı bir adım atacaklarını belirterek, 500 bin sosyal konut üretimine yönelik yeni bir planın devreye alınacağını açıkladı.

 

Konut Arzı Ekonomik Mücadelenin Anahtarı

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut arzının artırılmasının, ekonomik zorluklarla başa çıkmada kilit rol oynadığını vurguladı.

“Konut arzı, hayat pahalılığıyla mücadelede en kritik değişken. Bu sorunu sadece para politikasıyla çözmek mümkün değil. Düşük faizle de bu mesele çözülmez. Konut üretiminin artması gerekiyor ve bunun için bir seferberlik şart,” diyen Şimşek, hükümetin konut piyasasında kapsamlı bir adım atmaya hazırlandığının sinyalini verdi.

 

Piyasanın Rahatlaması Bekleniyor: 500 Bin Konut Hamlesi

 

Gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri, 500 bin sosyal konut projesinin hem konut arzını artırarak piyasadaki daralmayı hafifleteceğini hem de dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlarla ev sahibi olmasına katkı sağlayacağını belirtiyor.

Uzmanlar, proje hazırlıklarının titizlikle sürdürüldüğünü ve uygulamanın özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarını dengeleyici bir etki yaratmasını beklediklerini ifade ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hedefinin önümüzdeki 2–3 yıl içinde, ağırlıklı olarak büyükşehirlerde en az 500 bin sosyal konut üretmek olduğunu açıkladı.

“Bu onların planı. Ama altını çizmek isterim ki, konut arzı artırılmadan hayat pahalılığıyla mücadele edemeyiz. Bu mesele para politikasıyla çözülemez. Faiz indirerek bu sorun ortadan kalkmaz. Üretimi artırmak şart. Bunun için topyekûn bir seferberlik gerekiyor” dedi.

30 Temmuz 2025 - 13:59:55 48 Okunma
Reklam
Yorumlar(0)