Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Beklenen İstanbul Depremi korkusu o illerde konut satışını patlattı

Beklenen İstanbul Depremi korkusu o illerde konut satışını patlattı

6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi iki ilimizde konut ve arsa satışlarında patlama yaşanmasına neden olmuştu. 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelmesine rağmen 11 ilde büyük bir yıkım yaşanmasına neden olan büyük deprem diğer illerde de büyük bir panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. 

Depremin yarattığı tahribat akıllara bir kere daha beklenen büyük İstanbul depremi ve Marmara depremini getirirken yaşanan asrın felaketinin etkileri ile İstanbul'dan göç başladı. Yaşanması beklenen olası depremden kaçmak isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri iller Edirne ve Kırklareli olarak öne çıktı.  Yaşanan büyük deprem felaketinin etkileri her geçen gün kendisini daha fazla hissettirmeye devam ederken Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Başpınar konu hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu. Deprem felaketinin İstanbul'a yakın illerde ve ilçelerde emlak piyasasını da etkilediğini dile getirdi.  Kahramanmaraş depreminin ardından sosyal medya hesaplarından yayımlanan yeni deprem tahminleri ile "o illerde büyük deprem olacak" haberlerinin insanları göçe zorladığını belirten Başpınar "İnsanlar arayışlara giriyor. 'Deprem riski olmayan iller' diye çeşitli listeler paylaşılmaya başlandı. Bunun içerisinde Trakya illeri de var. İnsanlar bunları gördükçe bu sefer o imkanı değerlendirmek üzere bir takım girişimlerde bulunuyorlar. Bununla ilgili Kırklareli'nde emlak fiyatlarında depremden bugüne kadar yüzde 20 ve 25 oranında artışlar yaşandı" diyerek iki ilde emlak piyasasında hareketlilik yaşandığını söyledi. 

13 Mart 2023 - 17:31:19 209 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)