Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Evlilik Hayalleri Gerçek Oluyor: 150 Bin TL Evlilik Kredisinde Ödeme Tarihi Belli Oldu

Evlilik Hayalleri Gerçek Oluyor: 150 Bin TL Evlilik Kredisinde Ödeme Tarihi Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL tutarındaki faizsiz evlilik kredisi ödemelerinin tarihini duyurdu. Bakan Göktaş, Mayıs ayında ödemelerin yapılacağını müjdeledi. Bu kapsamda, başvuruları onaylanan genç çiftlere, 48 aylık vade sunan 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredinin sağlanacağı bilgisi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önemli bir sosyal hizmet politikasını oluşturan bu uygulama, genç çiftlerin aile kurmalarını kolaylaştırmayı ve sosyal risklerden korunmalarını hedefliyor. Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen "Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli"nde evlilik kredisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Kredinin 48 aylık vade ile tesis edildiğini ve sıfır faizli olarak sağlanacağını ifade etti.

Bakan Göktaş açıklamasında, Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlerin aile kurmalarını desteklemek amacıyla kurulduğunu ve fon aracılığıyla genç çiftlere faizsiz kredi desteği sunulduğunu belirtti. Bakan, "Gençlerimize Mayıs ayında ödeme yapacağımıza dair müjdeli haberi vermek istiyorum." dedi.

Bu faizsiz evlilik kredisinden yararlanacak olanlar arasında deprem bölgesinde yaşayan gençler öncelikli olacak. İleriki süreçte, programın Türkiye genelindeki tüm gençlere açıldığına dair bilgiler de paylaşıldı. Kredi başvurusunda bulunacak genç çiftlerin, Bakanlık tarafından sunulacak olan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiği vurgulandı. Bu şartların yerine getirilmesiyle birlikte, genç çiftlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacak bu krediden faydalanmalarının önü açılacak.

10 Mayıs 2024 - 11:35:27 118 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: #sakaryaemlakilan #haber #emlak #yatırım #sakarya #Adapazari #konut # ev #arsa #tarla #sanayii #evlilik
Reklam
Yorumlar(0)