Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
TOKİ sosyal konutlar kiraya verilebilir mi?

TOKİ sosyal konutlar kiraya verilebilir mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum büyük bir ilgi gören TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulundu. Bakan Murat Kurum sosyal konutların kiraya verilip verilemeyeceğini de açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon programında TOKİ’nin sosyal konut projesine dair açıklamalarda bulundu. Projenin büyüklüğüne vurgu yapan Bakan Murat Kurum vatandaşların sosyal konut satın alabilmek için çok yoğun bir şekilde başvuru yaptıklarını belirtti.

İlk gün 705 bin başvuru yapıldı

Sosyal konut projesine tahminlerin dahi ötesinde başvuru olduğunu açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şu ana kadar yapılan başvurular ilk gün itibariyle 705 bini geçti. Başvuru sayısı her geçen dakika artıyor. Milletimiz yüzyılın konut kampanyasını bekliyordu. Cumhurbaşkanımız bunu milletin evinde açıkladı. Çok büyük bir teveccüh gösteriliyor. Tüm dünya ülkeleri sosyal bakış açısını geri plana iterken biz bugünlerde sosyal konut müjdesi verdik. Üstelik bunun yatırım bedelini kimse kolay kolay hayal bile edemez.” dedi.

İnşa edilecek konutlara dair de bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk etapta inşa edilecek olan 250 bin adet sosyal konut 2 yıl içerisinde tamamlanıp vatandaşlarımıza teslim edilecektir. 5 yıllık 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yerini içeren bir proje açıkladık. 31 Ekim’e kadar vatandaşlarımız konut almak istiyorlarsa başvurularını yapabilecekler. Arsa ve iş yeri başvurularını henüz başlatmadık. Onlara da 10 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında başvuru alacağız. Başvurular bittikten sonra kura çekimi olacak. Bunlar yapılırken inşaatlar da başlayacak. Biz 10 Ekim’den itibaren ihaleleri yapmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Sosyal konutları satın alanların bu konutları kiraya verme konusunda bir engelleri olup olmayacağını da açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “250 bin vatandaşımız 2 yılın sonunda bu sosyal konutları içerisine girebilecekleri şekilde teslim almış olacaklar. Konutlar vatandaşlarımızın mülkiyetine geçecektir. Dolayısıyla bu konutlarda kendileri de oturabilirler veya kiraya da vererek bir gelir elde edebilirler. Bu tamamen vatandaşımızın tasarrufunda olan bir karar olacak. Bunda herhangi bir yasal engel yok.” şeklinde konuştu.

23 Eylül 2022 - 18:09:05 306 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)