Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Notere gitmeden vekalet verilir mi, e-Devlet üzerinden vekalet nasıl verilir?

Notere gitmeden vekalet verilir mi, e-Devlet üzerinden vekalet nasıl verilir?

Resmi işlemlerde kişinin kendisi işlem yapmakla yükümlü tutulmakta olup, vekaletname verilmesi durumunda yetki devri yapılmaktadır.

Yapılacak olan resmi işlemlerde kişinin kendisinin bulunması zorunludur. Örneğin konut satışı için tapuda kişinin kendisinin de imza için hazır olması gerekirken aksi halde işlem yapılamamaktadır. Kişinin kendisinin hazır olamadığı ve olamayacağı gibi durumlarda ise kişinin vekaletini verdiği kişi tarafından temsil edilme hakkı bulunmaktadır. 

Vekalet verme konusunda işlem ise noter tarafından yapılmaktadır. Peki notere gitmek zorunlu mudur, notere gitmeden vekalet verilir mi, e-devlet vekalet sorgulama işlemi nereden, nasıl yapılır?

E-DEVLET VEKALET SORGULAMA İŞLEMİ, NEREDEN NASIL YAPILIR?

Vekalet konusunda tüm işlemler noter huzurundan yapılmaktadır. Vekalet sorgulama konusunda da pek çok soru gündemde bulunmaktadır. Kişinin vermiş olduğu vekalet konusunda zaman ve yetki konusunda tereddütleri bulunuyorsa e-Devlet vekalet sorgulama işlemi yapılmaktadır. 

E- Devlet ya da Ekap (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden vekalet sorgulaması yapılmaktadır. Bunun yanı sıra isteyen kişiler noter üzerinden de vermiş oldukları vekalet için sorgulama yapma imkanına sahiptir. E Devlet üzerinden yapılacak olan sorgulamada arama bölümüne vekalet yazarak sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Çıkan arama sonucundan "vermiş olduğunuz vekaletnameler" linkini tıklayarak ilgili sorgulama ekranına ulaşabilirler. 

11 Aralık 2022 - 00:13:04 24945 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)