Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
100 metrekare müstakil ev kaç TL'ye yaptırılır? 

100 metrekare müstakil ev kaç TL'ye yaptırılır? 

100 metrekare müstakil ev yaptırmanın maliyetleri merak konusu oluyor. Birim birim müstakil ev için harcanması gereken maliyetlerin son tablosu çıkarıldı.

Türkiye’de inşaat maliyetlerinde meydana gelen yükselişler ev yapım maliyetlerini çok yüksek seviyelere çıkarabiliyor. Betonarme yapılar için harcanması gereken tutarların ne kadar olabileceği merak ediliyor. Her maliyet kaleminde yükselişler olduğu için ev yaptırmayı düşünenler bu örnek fiyatlara göre hareket etmek istiyorlar. 100 metrekare müstakil bir betonarme ev yaptırmak isteyenler için maliyet kalemlerinin güncel tablosu çıkarıldı.

100 metrekare betonarme bir ev yapılırken inşaatta kullanılacak olan malzemelerin kalitesi ile bazı mimari tercihler maliyetleri değiştirebiliyor. Ancak piyasada ortalama fiyatlamalar üzerinden bir maliyet çıkarılabiliyor. Bu maliyetlere göre insanlar müstakil bir ev yaptırmaya bütçelerine göre karar verebiliyorlar.

KALEM KALEM 100 METREKARE BETONARME EV YAPIM MALİYETLERİ

Müstakil bir ev yaptırırken projelerin hazırlanması, ruhsat harçları, zemin etüdü gibi resmi işlemlere ortalama 50 Bin TL para harcanmaktadır.

100 metrekarelik bir ev için yaklaşık 70 metreküp beton kullanılması gerekmektedir. C25 pompalı betonun KDV ve nakliye dahil fiyatı ortalama 1.400 TL olduğu bildirilirken 70 metreküp betonun toplam maliyeti 98 Bin TL olmaktadır.

Kullanılacak olan demir ise 100 metrekare bir ev için ortalama 5 tondur. İnşaat demirinin ton fiyatı KDV ve nakliye dahil 16 Bin TL olarak piyasada satılıyor. Yapılacak olan ev için demir maliyeti de 80 Bin TL olacaktır.

100 metrekare betonarme ev için iç duvarlarda kullanılan tuğlanın maliyeti 8.000 TL, dış duvarlarda kullanılan bims için ise maliyet 12 Bin TL olmaktadır.

100 metrekarelik bir ev yapılırken 200 metrekarelik kalıp işçiliği çıkmaktadır. Kalıp çakılması, demir bağlanması ve tuğla örülmesi işlemlerinin metrekaresi 250 TL’den toplamda 50 Bin TL işçilik maliyeti çıkmaktadır.

Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği 30 Bin TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği de 30 Bin TL maliyete sahiptir.

Duvar örülmesi için 5 Bin TL, sıva yapılması için de kullanılan malzemeye 6 Bin TL ödeme yapılır. Alçı, sıva, boya, işçilik ve malzemesi toplamda 50 Bin TL olmaktadır. Ayrıca mermer işlerinin malzeme ve işçilik maliyeti 30 Bin TL maliyete sahiptir. Harçlarda kullanılan kum ve çimentonun toplam maliyeti ise 6 Bin TL’dir. Şap işçiliği 6 Bin TL, temelde ve çatıda yapılacak su yalıtımının malzeme ve işçilik maliyeti 20 Bin TL’dir. Alçıpan ve kartonpiyer işlerinin maliyeti ise 10 Bin TL tutmaktadır.

Kullanılacak seramik, çelik kapı, oda kapıları toplam malzeme ve işçilikleri yaklaşık 40 Bin TL maliyete sahiptir. Pimapen doğramalar 30 Bin TL, mutfak ve banyo dolapları ile tezgahların maliyeti de 40 Bin TL’dir. Hafriyat işleri için de 10 Bin TL’lik bir maliyet çıkmaktadır. Laminat parkeler için ise 10 Bin TL malzeme ve işçilik maliyeti çıkmaktadır. Ev inşaatında çalışacak olan işçilerin gösterilmesi zorunlu olan SGK giderleri de 10 Bin TL’nin altında olmamaktadır.

100 METREKARE MÜSTAKİL EVİN İNŞAAT MALİYETİ!

100 metrekare müstakil ev yaptırmak isteyenlerin toplamda 628 Bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekiyor. Ancak bu maliyet içerisinde müteahhitlik karı yer almamaktadır. Evin inşaatının bir müteahhite teslim edilmesi durumunda maliyet daha da artacaktır. Bir müteahhit ile anlaşarak evin yaptırılması durumunda maliyet 1 Milyon TL'ye yükselmektedir. Ayrıca bu hesaplamada arsa maliyeti de yer almamaktadır.

31 Ekim 2022 - 12:24:26 9233 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)