Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Başkan Yüce müjdeyi paylaştı

Başkan Yüce müjdeyi paylaştı

Karapürçek'teki jeotermal için sunulan rapor kabul edildi ve bölge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla turizm bölgesi ilan edildi. Bölgedeki konut fiyatlarının artışa geçmesi bekleniyor.

 

Sakarya her geçen gün gelişmeye ve değerlenmeye devam ediyor. Son zamanlarda rağbetin en çok arttığı şehirler arasında gösterilen Sakarya’da konut fiyatları da değerleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'mızın içinde sağlık, spor, binicilik, rekreasyon, otel, günlük gezi alanlarının bulunacağı bir termal cennete kavuşması için ilk onayı aldık, kurduğumuz hayal gerçekleştiğinde Türkiye'nin termal destinasyonu olacağız" dedi. Büyükşehir'in hazırladığı, Turizm Bakanlığı'nın yetki aldığı proje böylece hayata geçtiğinde Sakarya termal destinasyon olacak ve bölgenin kalkınması için bir milat gerçekleşecek.

 

Jeotermal kaynak tespit edildi

 

Karapürçek'te yüksek kapasiteli bir jeotermal kaynağın tespit edildiği bölge için yürütülen çalışmalarda güzel haber geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin talimatıyla hazırlanan değerlendirme raporu Turizm Bakanlığı'na sunulmuştu. Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü bölgenin jeopolitik konumu, doğal avantajları, iklim-toprak yapısını ve yeni projelere uygunluğunu inceleyen değerlendirmeyi onayladı. Sonraki aşamada termal projelerin hayata geçirilebilmesi için konu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Gerekli işlemler yapıldı ve Karapürçek'teki jeotermal kaynağın yer aldığı bölge Erdoğan'ın imzasıyla turizm alanı ilan edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı

Karapürçek bölgesinde satılık müstakil evler 800.000 TL’den başlayarak 1.200.000 TL’ye kadar çıkıyor. İlerleyen süreçlerde konut fiyatlarının artışa geçeceği ön görülüyor. Karapürçek bölgesi açıklamalardan sonra yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

 

 

22 Nisan 2022 - 18:30:15 494 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)