Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Çimento ve demir fiyatları arttı

Çimento ve demir fiyatları arttı

MÜTEAHHİTLER İSYAN ETTİ!

Müteahhitler çimento ve demir fiyatlarına gelen zamlara isyan etti, inşaat sektörü karıştı.

 

KDV İNDİRİMİ YAPILMALI

İnşaat sektörü çimento ve demir fiyatlarına gelen zamlar sonrası karıştı. Müteahhitler üst üste gelen zamlar sonrası büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtirken, dolar kurunda dahi bu kadar yükseliş meydana gelmediğini belirterek zamların geri çekilmesini ya da hükümetin KDV indirimi yapmasını talep etti.

 

ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİ

İnşaat sektöründe çimento ve demir fiyatlarına gelen zamlar sonrasında yaşanan gerilim büyüyor.  Sektörü temsilcileri yapılan zamların maliyetlerden kaynaklandığını savunurken müteahhitler ise dolar kurunda dahi bu kadar yükseliş yaşanmadığını savunarak zamların geri çekilmesini talep ediyor.

 

DÖVİZ BUKADAR ARTMADI

Müteahhitler, son dönemde sadece demir fiyatlarına 2 aylık zaman zarfında yüzde 40 üzerinde zam geldiğini belirterek “İki ay önce demirin tonunu 3 bin TL'ye alırken, şimdi 4 bin 250 TL'lere çıktı. Çimento fiyatlarına ise yüzde 15 oranında zam geldi, 380 lira seviyesini gördü.  Sonuçta bu iki ayda döviz kurunda bu kadar artış olmadı” diyerek yapılan zamlara çözüm bulunmasını istedi.

 

DEVLET DESTEK VERMELİ

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ise yapılan zamların kademeli olarak gerçekleştirilmesinin çok daha doğru bir uygulama olacağını ancak bunun tercih edilmediğini belirterek KDV oranları yüzde 18'ten yüzde 8'e çekilerek inşaat sektörüne bu zamlar karşısında devlet desteği verilmesini talep etti.

 

1 Ekim 2020 - 17:27:12 1092 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)