Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Ev yaptırana devletten 300 bin tl destek

Ev yaptırana devletten 300 bin tl destek

2023 yılının girmesiyle beraber devlet destekleri de şekillenmeye başladı. Ev yaptırmak isteyenler için çok önemli bir devlet desteği açıklandı.

Türkiye’de artan inşaat maliyetlerinden dolayı ev yaptırmak isteyenlerin göze almaları gereken bütçeler oldukça yükseldi. Vatandaşların kendi evlerini yaptırabilmeleri için devlet tarafından 2023 destekleri belli oldu. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ev yaptırmak istemeleri durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan nakit destek alabilecekler. Ancak bu destek için bazı özel şartların da karşılanıyor olması gerekiyor.

KİMLERE DESTEK VERİLİYOR?

Devletten ev yaptırma desteği alabilmek için bazı şartlar aranıyor. Öncelikle ihtiyaç sahibi olunması gerekiyor. Bunun için de yardım alacak olan kişilerin hane gelirlerine bakılıyor. Ortalama hane içi kişi başı gelir net asgari ücretin üçte birisinden fazla değilse gelir şartı karşılanmış oluyor. Ardından ise yardım talebinde bulunan ailenin bu yardımı gerçekten ihtiyacı olup olmadığına bakılıyor. Bu da mevcut evlerinin durumuna göre belirleniyor. Eğer vatandaşlar sağlıksız ve bakımsız koşullarda yaşıyorlarsa bu şart da karşılanmış oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vereceği ev yaptırma yardımından yararlanabilmek için yaşlılık, tek ebeveynli aile, engellilik ve dul olma koşullarından en azından birisinin olması gerekiyor. Tüm bu şartlar karşılandığında ise vatandaşın ev yaptıracağı arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması isteniyor. Bu koşullarda Aile Bakanlığı’ndan ev yaptırma yardımı alınabiliyor.

18 Ocak 2023 - 09:55:51 253 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)