Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Konut kredisinde İl il üst limit belli oldu

Konut kredisinde İl il üst limit belli oldu

Yeni Evim konut kampanyası başvuruları bugün başlarken kullanılabilecek kredilerin illere göre üst limitleri olacağı belirtildi. Hangi ilde en fazla kaç TL konut kredisi kullanılabilecek?

Türkiye’de devlet destekli son konut hamlesi olan Yeni Evim konut kampanyası için tarihi gün geldi çattı. Bugünden itibaren vatandaşlar bu kampanyadan yararlanabilmek için başvuru yapabilecek. Bu başvurular ile beraber orta gelirli vatandaşlar hayallerini süsleyen evleri devlet desteği ile alabilme imkanı bulacaklar. Konut satışlarında patlama yaşanmasını sağlaması beklenen Yeni Evim kampanyası ile alakalı yeni detaylar da ortaya çıkıyor.

15 YIL VADE!

Yeni Evim kampanyasının en büyük avantajı kullanılacak olan konut kredisinin vade süresinin 15 yıl olabilecek olması oldu. Kamu bankaları üzerinden vatandaşlar kampanya kapsamında konut kredisi çektiklerinde bu kredilerin azami vade süresi 180 ay olabilecek. Bu da taksitlerin biraz olsun daha düşük seviyeye inmesini sağlayacak. Konut kredisi erişimini kolaylaştıran bu kampanyadan çok sayıda vatandaşın yararlanması bekleniyor.

Yeni Evim kampanyasına dahil olmak isteyen firmaların konut fiyatlarında indirim yapmaları gerekebilecek. Hem kullanılacak konut kredisi için bu indirimlerin yapılması gerekecek hem de vatandaşların alım gücü gerekçesiyle bu fiyatlar düşebilecek. Ayrıca konut fiyatlarına zam yapan firmalar kampanyaya dahil edilmeyecek. Bunun için de sıkı bir denetim uygulanacak. Bu da vatandaşa maliyet avantajı olarak dönecek.

FAİZ ORANLARI ÇOK CAZİP!

Yeni Evim kampanyası kapsamında faiz oranları vatandaşlar için çok cazip olacak. Konut kredisi kullanacak olan vatandaşlar 0,69’dan başlayan faizlerle bu finansman desteğini alabilecekler. 2 Milyon TL’ye kadar olan kredilerde aylık 0,69 oranında faiz uygulanacak. Ancak 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasında kredi talep edilirse faiz oranı aylık 0,79 olacak. 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasında ise aylık 0,99 oranında faizle kredi imkanı sağlanacak. Ayrıca ilk 3 yıl boyunca ek olarak devlet kredi taksitlerine destek verecek.

İLLERE GÖRE KREDİ VERİLECEK!

Yeni Evim kampanyasında Türkiye’nin 81 ili 3 bölgeye ayrıldı ve kredi üst limitleri bu 3 bölgeye göre farklı farklı uygulanacak. İstanbul kampanya kapsamında 1. Bölge olacak ve vatandaşlar 5 Milyon TL üst limiti ile konut kredisi çekebilecekler. Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla ise 2. Bölge olacak ve bu bölgede konut kredisi üst limiti 3 Milyon TL olacak. Geri kalan tüm iller ise 3. Bölge olacaklar ve vatandaşlar bu illerde en fazla 2 Milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecekler.

18 Ocak 2023 - 09:54:34 384 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)