Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Serdivan Belediyesi Uyarıda Bulundu, Son Gün 31 Mayıs

Serdivan Belediyesi Uyarıda Bulundu, Son Gün 31 Mayıs

2022 yılında konut, arza ve arazilerde yüksek oranda bir artış yaşanırken, bu artışlar emlak vergilerini de etkiledi. Emlak vergisi artış oranı, mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin 2021 yılı vergi değerleri, 2021 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı olan (%36,20/2=) %18, oranında artırılması suretiyle bulunacak.

Her yıl Mayıs ve Kasım aylarında ödenen emlak vergisine ait taksit ödemelerine ilişkin bilgilendirmede bulunan Serdivan Belediyesi, birinci taksit ödemelerinde son günün 31 Mayıs olduğunu belirterek, vatandaşlara geç kalınmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Vatandaşların Serdivan Belediyesi veznelerinden veya www.serdivan.bel.tr internet adresine girerek e-belediye üzerinden günün her saatinde kredi kartıyla borç ödeme işlemleri yapılabileceği belirtildi.

Emlak Vergisi Nedir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi; Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsa mülkleri için verilen bir vergi türü. Bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere ikiye ayrılan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından ödenir. Mülk sahibi yoksa arsa ya da binanın tahsis edildiği kişiler vergiyi ödemekle mükellef.

Yeni bir ev ya da arsa satın alan vatandaşların emlak vergilerini ödeyebilmesi için önce emlak beyanında bulunması gerekiyor. Tapu taşınmaz beyan adı altında gerçekleştirilen bu işlem e-devlet aracılığı ile ya da ilgili belediyeye müracaat olarak gerçekleştiriliyor. Başvuru için gereken belgeler arasında; Mülk sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi, Bina ruhsatı, iskan yani yapı kullanma izin belgesi fotokopisi ve emlak bildirim formu geliyor.

Kimler Muaf Tutulacak?

Aylığı dışında geliri olmayan emekliler, geliri olmayanlar, şehit yakınları, engelli vatandaşlar, gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınları brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisinden muaf tutuluyor.

21 Mayıs 2022 - 18:36:10 512 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)