Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Taşınmaza / Kiralanana zarar verilirse hakkınızı arayın

Taşınmaza / Kiralanana zarar verilirse hakkınızı arayın

Taşınmaza ya da içerisindeki eşyalara zarar gelmesi ev sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle öğrencilerin ağırlıkta olduğu Serdivan’da bulunan evlerde ev sahipleri ve emlakçılar mağdur oluyor. Peki kiracının taşınmaza ya da kiralanana zarar vermesi durumunda ne olur?

Kiracı tahliye süreçlerinde ya da öğrencilere yapılan taşınmaz kiralamalarında taşınmaza zarar verilmesi konusu sık sık gündeme geliyor. Bazen kiracının taşınmazı kötü kullanması bazen de bilinçli olarak zarar verme amacı ile tahrip etmesi nedeni ile yaşanan sorunlar ev sahiplerinin maddi kayıplar yaşamalarına neden oluyor.

Kiracının mala zarar vermesi durumunda ev sahibinin bu zararı kiracıdan tazmin edebilmesi için kullanabileceği bazı yasal hakları var. Bu hakların kullanılabilmesi için ev sahiplerinin belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor.

 

Hasar Tespit Tutanağı çok önemli

 

Uzmanlara göre; Kiracınız ile aranızda bir anlaşmazlık varsa kiracı evi boşaltırken hasar tespit tutanağı tutturmanız bu konuda atabileceğiniz en iyi adım. Ancak kiracı ile anlaşmazlık yaşıyorsanız bu durum zorlaşacak. Uzmanlar Taşınmaz boşaltılmış olsa dahi eve tanıklık edecek komşularla beraber girmeniz ve ardından Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunarak hasar tespit talebinde bulunun çağrısı yaptı.  Başvuru için hazırlanan tutanakta evde hasar olan her yerin belirtilmesi gerekiyor. Tutanak talebinde bulunurken konutu satın aldığınız tarih, evde en son ne zaman tadilat yaptığınız ve evi kiralamaya verdiğinizdeki durumu hakkında da detaylı bilgi verilmesi gerekiyor.


Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından yapılan tespitin ardından belirlenen zararın tazmini için dava süreci başlıyor. Süreç içerisinde elinizde kanıt bulunması adına hasarlı yeri fotoğraflamanız da önem taşıyor. Şahitlerle kiracının kiralanana zarar vermesi durumundaki haklılığınızı kanıtlanması da gerekli olan bir diğer husus. Süreç tamamlandıktan sonra zararınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

30 Nisan 2022 - 10:55:30 795 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)