Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Yeni konut kampanyasında sona gelindi! Aylık 0,69 faizle ev sahibi olunabilecek!

Yeni konut kampanyasında sona gelindi! Aylık 0,69 faizle ev sahibi olunabilecek!

Orta gelir grubu için hazırlanan konut kampanyasının ayrıntıları netleşmeye başladı. TOKİ’nin sosyal konut projesinin ardından şimdi de orta gelirlilere kredi desteği ile konut satışı yapılacağı bildirildi.

Türkiye’de vatandaşların barınma sorunlarında köklü çözümler üretilmeye devam ediliyor. Önce dar gelirliler için TOKİ’nin sosyal konut projesi açıklanarak faaliyete geçildi. Şimdi 250 bin adet sosyal konut için kura çekimleri yapılıyor. Şimdi ise orta gelir grubu için konut kampanyası düzenlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen bu kampanyanın ayrıntıları kamuoyuna yansımaya başladı.

UCUZ KREDİ İLE EV SATILACAK

Devlet tarafından orta gelir grubunda bulunan vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için çok avantajlı bir kampanya düzenlenecek. Bu kampanyadan hiç evi olmayan orta gelir grubundaki vatandaşlar yararlanabilecek. Bu vatandaşlara devlet ucuz konut kredisi verecek. Bu konut kredisinin aylık faizi yüzde 1’in altında olacak. 0,89 faizle kullandırılacak olan konut kredisinin vadesi 15 yıl olacak. Konut fiyatının yüzde 80’ine kadar vatandaşlar kredi çekebilecekler. Bu konut kredileri Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından verilecek.

FAİZ YÜZDE 0,69’A DÜŞEBİLİR!

Konut kredisi desteği ile orta gelirli vatandaşlara satılacak olan evler için düzenlenecek olan kampanyada farklı bir imkan daha sağlanabilecek. Geçmiş yıllarda devlet ile konut sektörü ile bir anlaşma sağlanmış ve konut kredisi maliyetlerinin bir kısmını inşaat firmaları karşılamış ve faizler de bir miktar geri çekilmişti. Şimdi aynı anlaşma zemininin sağlanması için çalışmalar yapılıyor. Anlaşmaya varılırsa aylık 0,69 faizle orta gelirli vatandaşlara konut kredisi verilerek ev sahibi olmaları teşvik edilecek. Böylece konut sektöründe konut satışlarında patlama yaşanması amaçlanıyor.

KRİTİK TOPLANTI YAPILDI!

Yeni konut kampanyası için son hazırlıklar yapılıyor. Kampanyaya son şeklinin verilmesi için çok kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Buna göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri gayrimenkul şirketleri ile bankaların üst düzey temsilcileri ile bir araya geldiler. Bu toplantıda çeşitli formüller üzerinde görüşmeler yapıldı. Belirlenen koşullara göre kampanyadan faydalanacak kişinin üzerine kayıtlı herhangi bir konut olmayacak. Belirli bir gelirin üzerinde geliri olanlar bu kampanyadan yararlanamayacaklar. Ayrıca bu kampanya ile satılacak olan konutu alan vatandaşlar bu konutları 5 yıl boyunca herhangi bir şekilde satamayacaklar. Bu şekilde gerçekten konut ihtiyacı olan kişilere kampanyadan yararlanma imkanı tanınacak.

OCAK AYINDA AÇIKLANACAK!

Orta gelir grubu için konut kampanyasının tüm koşulları ile beraber Ocak ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu açıklamayı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Kampanya kapsamında satılacak olan konutlar da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenmeye başlandı. Tüm teknik detaylar kampanya açıklaması ile kamuoyuna ilan edilecek.

24 Aralık 2022 - 18:29:30 917 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)