Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Ev sahibi olmak için başvurun...

Ev sahibi olmak için başvurun...

2023 yılı ile birlikte artış gösteren destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan detaylar ile birlikte evi olmayana müjdeli haber verildi. Evi olmayan vatandaşlara devlet tarafından 300 bin TL destek verilecek. Karşılıksız olarak verilen destek detayları paylaşıldı. Barınma yardımı için gerekli olan şartlar şu şekilde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek programı kapsamında evi olmayanlara duyuru geçildi. Sosyal destek programı kapsamında 24 Nisan 2023 tarihi ile birlikte evi olmayan vatandaşlara 300 bin TL'ye varan nakit destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı belirtildi.

Online bir şekilde yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosya Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir. Bakanlık, 18 yaş üstü tüm aile bireylerinin başvuru yapabileceği bilgisini paylaştı. Ev fiyatlarının cepleri alev alev yaktığı dönemler ile birlikte müjdeli haber geldi.

81 il genelinde yapılacak olan destek ödemeleri 35 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiklik sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarımlarında ise 35 bin TL ile 100 bin TL arasında, prefabrik ev yapımlarında 200 bin TL'ye kadar, betonarme ev yapımlarında ise 300 bin TL'ye varan destek ödemelerinde bulunuyor.

Barınma yardımı kapsamında eşya alma konusuna dair de destek verileceğinin altı çizildi. Şartların sağlanması halinde herkes Barınma desteğinden faydalanabilecek. Barınma yardımından faydalanabilmek için gerekli olan şartları açıklandı.

Barınma desteği oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. Evlerinin bakım - onarımı yardımı, betonarme ev yardımı veya prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eyşası alım için de yapılan destek ödemeleridir.

Destek ödemesinden faydalanabilmek için hane içerisinde yer alan kişi başına düşen gelirin en fazla asgari ücretin 3'te 1'i (8 bin 500 TL asgari ücret üzerinden kişi başına düşen gelir 2.385,60 TL'yi geçmemelidir) kadar olmalıdır. Ayriyeten yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi şartlar da özel şartlar arasında yer alıyor. Bu durumlardan birine sahip olunması halinde şartı sağlamış olursunuz. Evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusunun başvuru yapan kişiye ait olması gerekir.

23 Mayıs 2023 - 17:27:29 581 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)