Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Evim Mağduriyeti Sona Erecek

Evim Mağduriyeti Sona Erecek

Faizsiz konut ve araç edindirme şirketleri için lisans sürecinde sona gelindi.

Evim şirketleri olarak bilinen firmaların hızla artması nedeniyle gerçekleşecek  mağduriyetlerin önüne geçmek için yeni düzenlemeler yapılarak, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) denetimi gelmişti. Geçtiğimiz aylarda 21 firma tasfiye edilirken  BDDK tarafından gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirmeler sonucunda da 6 tasarruf finansman şirketinin intibak talepleri uygun görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile faizsiz finansman şirketleri için yeni bir kanuni düzenleme hazırlığı yapılmaya başlandığı duyurulmuştu. Açıklamanın ardından alınan kararlar peş peşe uygulamaya konuldu. Alınan kararlar kapsamında şirketlere belirli yükümlülükleri yerine getirme zorunluluğu getirilirken, bu şartları yerine getiremeyen şirketler tasfiye edildi.

BBDK tarafından aranılan şartları yerine getiren şirketlere lisans verilmeye başlandı. Tasfiye sürecine giden şirketlerin müşterileri de lisans alan firmalara dağıtılırken olası mağduriyetler sona ermiş olacak.

21 Şirket Tasfiye Edildi

 BDDK tarafından verilen sürenin sonuna kadar aranılan şartları yerine getiremeyen 21 evim şirketi tasfiye edildi. 6 tasarruf finansman şirketi ise intibak taleplerini yerine getirerek lisans almaya hak kazanmıştı.

Daha Güvenilir Bir Yatırım

İntibak sürecini tamamlayarak lisans almaya hak kazanan faizsiz finansman şirketleri Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş Yapı Endüstri olarak ilan edildi. Bu şirketler üzerinden birikim yapan kişiler artık devlet güvencesi ile daha güvenilir  bir şekilde yatırım yapabilecek. Böylelikle sisteme giriş yapan kişi sayısında artış yaşanması bekleniyor.

21 Mayıs 2022 - 18:38:43 279 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)