Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Halkbank yüzde 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi verecek taksitlerin yarısı devletten

Halkbank yüzde 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi verecek taksitlerin yarısı devletten

Türkiye'de milyonların konut sahipliğini artırmak amacıyla devlet tarafından vatandaşlara konut kredisi desteği verilmeye devam ediyor.

Türkiye'de milyonların konut sahipliğini artırmak amacıyla devlet tarafından vatandaşlara konut kredisi desteği verilmeye devam ediyor. Buna göre ise Halkbank'ın da içerisinde olduğu kamu bankaları tarafından da vatandaşlara aylık yüzde 0,69 faiz oranı ile 1 milyon TL konut kredisi verildiği belirtildi. Konut kredisini kullanacak olan vatandaşlar ada devlet tarafından taksit desteği sağlanıyor.

HALKBANK BAŞVURULARI ONAYLAYACAK

Türkiye'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da işbirliği içerisinde devreye sokulan Yeni Evim konut kampanyası doğrultusunda da vatandaşlara ucuz maliyetli konut kredisi imkanları sağlanmaya devam ediyor.

Bu imkanları değerlendirenler de çok uygun maliyetle kullanacakları kredi ile ev sahibi olabilecekler. Bu kredi kampanyasının tüm vatandaşları kapsamadığı belirtilirken krediyi kullanacak kişilerin de orta gelir grubu kapsamında oldukları belirtiliyor. Bu süreçte hiç evi olmama şartı da arandığı belirtilirken kayıtlı evleri olanların ise bu imkanlardan faydalanamayacağı ifade ediliyor.

İLK 3 YIL DEVLET TAKSİT DESTEĞİ VERECEK

Türkiye'de 0,69 faizli konut kredisi kullanacak olan vatandaşlara da devlet tarafından konut kredisi taksitlerini ödeyebilmeleri adına destek sağlanacak. İlk 3 yıl boyunca konut kredisinde taksitlerin cüzi seviyelerde tutulacağı belirtilirken bu taksit desteğini de konut kredisinin geri ödenmesinde vatandaşlar az az ödeme imkanı bulabilecek. Bu da konut kredisini kullanıp ev sahibi olmayı oldukça cazip hale getiriyor.

SIFIR KONUTLAR İÇİN GEÇERLİ

Halkbank'ın 0,69 faizli konut kredisi kampanyasından faydalanabilmek için de ev satın alacak olan kişilerin sıfır konut alması gerekiyor. Herhangi bir şekilde de el değiştirmiş sıfır konut olmaktan çıkmış evler için herhangi bir kredi çekilemeyeceği belirtiliyor. Vatandaşların da bundan dolayı kullanacakları konut kredisinde de sorun yaşamamaları adına kapsam içerisinde de değerlendirilebilecekleri evlere yönelmeleri gerektiği belirtildi.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

Halkbank tarafından 15 yıl vadeli 1 milyon TL konut kredisi için aylık yüzde 0,69 faiz kullanılması durumunda da yıldan yıla değişen bir taksit tablosu ile karşı karşıya kalınıyor. Buna göre de ilk 3 yıl konut kredisi taksitlerine devlet desteği verildiği belirtilirken bundan dolayı da kredi taksitlerinin de tutarları oldukça düşük tutulmaya çalışılıyor.

İlk yıl içerisinde 4 bin 410 TL, ikinci yıl için 5 bin 400 TL ve üçüncü yıl için ise 6 bin 480 TL kredi taksit ödemesi yapılıyor. 3 yıllık periyotlar tamamlandıktan sonra da devlet desteği biterek aylık taksit de 9 bin 719 TL'ye kadar yükseliyor. Son 8 yılda ise ilk 3 yıl verilen taksit desteği geri ödemesi yapılabilmesi adına da kredi taksitlerinde artış yaşanarak taksit tutarları da sabitlenerek 11 bin 896 TL'ye yükseliyor.

23 Mayıs 2023 - 17:23:14 298 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)