Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Zamlar ikinci el konuta yansımadı

Zamlar ikinci el konuta yansımadı

Konut sektörünün geldiği son nokta ev sahibi olmayı zorlaştırırken, sektör temsilcileri zamların henüz ikinci el konutlara yansımadığını belirtiyor.

Konut fiyatlarının maliyet kaynaklı çok yükselmesinin ardından ev almak isteyenler süreci ertelemeye başladı. Ancak vatandaş artan konut fiyatlarına karşı bile koşulları zorlayarak en kısa sürede ev sahibi olmak istiyor. Konut fiyatlarında düşüş bekleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sektör temsilcileri ikinci el konut piyasasını değerlendirdi.

Arz yok, talep var

Yapılan değerlendirmelere göre ikinci el konut fiyatlarının artışa geçmesi bekleniyor.  Kısa vadede ikinci el evlerin çok satacağını ifade eden sektör temsilcileri konuttaki fiyat artışının ikinci el fiyatlarına henüz yansımadığını, 2021 yılı ile bu sene arasında ilk 3 ayda yüzde 30-40 artış olduğunu belirterek sene sonunda ikinci el konut fiyatlarının ani bir yükselişe geçebileceğini vurguluyor.

Devlet süreci nasıl yönetmeli

Pandemi süreci sonrası evde çalışma olanaklarının artmasından dolayı tersine göç olduğunu vurgulayan uzmanlar devlet süreci nasıl yönetmeli sorusuna da cevap verdi. Uzmanlar bazı bölgelerde konut talebinin beklenenden fazla arttığı ifade ederken, konut ihtiyacı bulunan veya teşvik edilmesi istenilen bölgelere uygun kolaylıklar sağlanabilir görüşünde. Bu sistem ile konut geliştiricilerin bahsi geçen bölgeye odaklanabileceği düşünülüyor.

İkinci el daha az rağbet görüyordu

TÜİK'in geçmiş aylardaki istatistiklerine göre ilk el konut satış sayısı 28 bin 897 olarak gerçekleşirken, 2. el konut satışlarında ise 8 bin 690 gayrimenkul el değiştirmişti. Vatandaşların ilk el konuta karşı bakış açısı daha olumlu olsa da henüz yansımayan zamlar ve ilk ele nazaran daha cazip gelen fiyatlar ikinci ele bakış açısını değiştiriyor. Sene sonuna kadar ikinci el konut satışlarında artış yaşanması bekleniyor.

30 Nisan 2022 - 10:46:09 407 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)