Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca İşçi Nefesini Tutmuş, Asgari Ücret Zammında Heyecan Zirvede! Asgari Ücret Pazarlığı Sürüyor: Zam Oranı Merak Ediliyor.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret artış oranı için geri sayım başladı. Yılsonunun yaklaşmasının ardından asgari ücret zammına dair çeşitli spekülasyonlar ortaya atılıyor. Asgari Ücret Komisyonu'nun Aralık ayında toplanacak olması, milyonların gözünü kulağını bu toplantıya çevirmiş durumda.

Komisyonun kararında enflasyonun oynayacağı rol büyük önem taşıyor. Orta Vadeli Programda 2024 sonu enflasyon tahmini %41,5 olarak öngörülüyor. Bu, Temmuz ayında ara zammı alamayan işçi kesiminin asgari ücrette en az %40'lık bir artış beklentisinin oluşmasına neden olmuştur. Bununla birlikte, farklı senaryolar ve tahminler de şimdiden gündemde yerini alıyor.

Bazı ekonomistler, asgari ücret artışının enflasyonu daha da körükleyeceğini ve bu sebeple zammın sınırlı tutulabileceğini ileri sürüyor. Uluslararası bazı kuruluşlar tarafından yapılan tahminler de bu yönde. Alman Deutsche Bank, yaptığı açıklamayla birçok insanı endişelendirdi ve yeni yılda asgari ücretin %25-30 arasında bir artış göstereceğini öngördü. Ekonomistlerden de benzer beklentiler geldi.

Asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu ise farklı tahminlerle cevap bulmaya çalışılıyor. Bazı beklentilere göre, zam oranı %35-40 arasında da olabilir. Ancak asgari ücretin kesin olarak ne kadar olacağı konusu hala belirsizliğini koruyor ve milyonlarca göz, komisyonun Aralık ayındaki toplantısına odaklanmış durumda.

  • Asgari Ücretini Tahmini Oran Tarifesi:
  • Yüzde 25: 21 bin 252 lira
  • Yüzde 30: 22 bin 102 lira
  • Yüzde 35: 22 bin 952 lira
  • Yüzde 40: 23 bin 802 lira
  • Yüzde 45: 24 bin 652 lira
  • Yüzde 50: 25 bin 503 lira

 

 

 

 

11 Ekim 2024 - 18:40:48 54 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: Asgari Üçret,Fiyat,Maaş,TÜFE,
Reklam
Yorumlar(0)