Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Acele Kamulaştırma Listesinde Sakarya Yer Almadı

Acele Kamulaştırma Listesinde Sakarya Yer Almadı

Resmi Gazete ’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye’nin farklı illerinde bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Türkiye’nin bazı illerinde bulunan farklı taşınmazlar için acele kamulaştırma işleminin uygulanmasına dair karar verildi. İlgili karar bugünkü Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 16 Eylül 2022 Cuma tarihli Resmi Gazete ’de 6086 karar sayısı ile yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile acele kamulaştırmaya dair detaylar kamuoyuna ilan edildi.

Enerji nakil hattının yapımı için acele kamulaştırma uygulanacak

İlgili acele kamulaştırma kararında yer alan ifadelere göre enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla güzergahlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulması suretiyle acele kamulaştırılacağı bildirildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nü yetkilendirdi.

Acele kamulaştırma uygulanacak iller ise yine aynı kararda liste halinde açıklandı. Buna göre Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Bilecik, Eskişehir, Hatay, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak ve Zonguldak illerinde acele kamulaştırmalar yapılacak.

Öte yandan yayınlanan Resmi Gazete ’de bir acele kamulaştırma kararı daha yer aldı. Bu kararın gerekçesi “400/154 kV Seydişehir TM İrtibat Hatları Projesi” için yapılacak olan çalışmalar olarak gösterildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nü güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması suretiyle acele kamulaştırma uygulaması için yetkilendirdi. Açıklanan acele kamulaştırma kararı ile ilgili taşınmazlarda belirtilen kurumlar kamulaştırma uygulayacaklar. Bu kamulaştırma için vatandaşlara bir kamulaştırma bedeli ödenecek. Bu bedelin ne kadar olacağı ise kamulaştırma yapacak olan kurum tarafından belirlenecek. Ancak bu tutar için mahkeme yolu açık olabilecek.

20 Eylül 2022 - 20:59:30 178 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)