Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Demire Bayram Zammı Geldi

Demire Bayram Zammı Geldi

İnşaat sektörü her gün gelen zamlara rağmen bu bayrama da zamlı giriyor. İnşaat malzemesi fiyatları hızla yükselirken, konut piyasası bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Özellikle demir, çimento ve beton fiyatlarındaki artış durdurulamıyor.

İnşaat sektörünün büyük bir kriz yaşamasına neden olan hammadde fiyatları büyük bir hızla artışını sürdürürken bayram öncesi yeni zam haberi demir için verildi. Fabrikalarda 900 - 940 dolar + KDV ile belirlenen fiyatlar demir tüccarları tarafından bayram öncesi yukarıya çekilmeye başlandı. Fabrikalarda bayram sonrası için hazırlıklara başlanması ile talep artarken demir fiyatlarında talebin canlanması ile yukarı yönlü hareketlilik başladı ve demirin ton fiyatı yeniden 16 bin TL seviyesini gördü.

Ton Fiyatı 16 Bin TL

Yapılan açıklama ile 1 Mayıs 2022 tarihi itibari ile inşaat demiri alım ve satımlarında tevkifat uygulamasına geçileceği ilan edilmişti. Söz konusu uygulamanın fiyatlara henüz ne kadar ve nasıl yansıtılacağı belirsizliğini korurken yine de zam olarak yansıyacağı beklentisi ağırlık kazandı. Yukarı yönlü hareketlilik sonrasında inşaat demiri ton fiyatları yeniden 16 bin TL bandına doğru ilerledi.

 

Son fiyat güncellemesi ile Ankara'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 16 bin TL olurken, 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 15 bin 600 TL olarak bugün piyasada satışa sunuldu. İstanbul'da ise 8'lik inşaat demiri 15 bin 980 TL ve 10'luk inşaat demiri fiyatı ise 15 bin 880 TL olurken İzmir'de ise 8'lik inşaat demiri 15 bin 650 TL oldu.

 

30 Nisan 2022 - 10:52:20 706 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)