Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Erdoğan Yeni Konut Paketini Açıkladı

Erdoğan Yeni Konut Paketini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısında yeni konut paketinin açıklanmasının ardından bazı konut ilanları 400 TL yükseltildi. Fırsatçılar sebebi ile emlak piyasası bir gecede ortalama yüzde 40 artışa geçti.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde toplandı. Bu toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklama ile duyurdu. Vatandaşların zor durumda olduklarını gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın zor günler geçirdiklerinin farkındayız. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın zor durumda kaldıklarını görüyoruz. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız sosyal desteklerin tamamı 5,3 milyar liradır. Doğalgaz tüketim desteği olarak son iki ayda 114 milyon lirayı aşkın kaynağı vatandaşlarımıza aktardık. Bu vesileyle şu hususu da kamuoyuyla paylaşmak isterim; ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır.’’ Dedi.

1,1 milyon konut üretildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut satın alacaklara ve inşaat sektörüne müjdeleri olduklarını belirterek, "Konut almak isteyen vatandaşlarımıza ve konut yapan firmalara müjdemiz var. Hükümetlerimiz döneminde 1,1 milyon konut üretip uygun şartlarda vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık. Son dönemlerde küresel ekonomide görülen fahiş yükselişler konut fiyatlarında artışa neden oldu. Vatandaşlarımızı özellikle konut sektöründeki bu dalgalanmalardan korumak için tedbirleri devreye alıyoruz.’’ İfadeleri ile yeni konut paketini açıkladı.

Aylık 0,98 faizli konut kredisi

Başkan Erdoğan açıklamasında ‘’Birinci pakette, ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,98 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı ikinci pakette aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk lirasına dönüşünü teşvik etmektir. Bu satın alınacak konutların fiyatlarının yarısı döviz tevdiat hesapları veya fiziki maltın bozdurulması ile ödenecektir. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek.’’ İfadelerine yer verdi.

Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Destek

Erdoğan, ‘’Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını arttırmak için destek vereceğimiz alanlardan birisidir. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız. Hak sahipleri ile müteahhitler bir araya gelerek hızlı bir şekilde bu projeleri gerçekleştirebilecekler." Diyerek sözlerini noktaladı.

Sakarya’da konut fiyatları bir anda yükseldi

Yapılan ilan taramaları sonucunda 855.000 TL olarak satışa çıkarılan bir ev kabine toplantısında açıklanan kararların ardından 1.250.000 TL’ye yükseldi. Vatandaşlar haberin gündeme getirilmesinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda ‘’ Kimse ev sahibi olamasın diye uğraşılıyor’’ ifadeleri ile sitem ederken bazı vatandaşlar ‘’ deprem olsun, fırsatçılar ekmek yiyemesin’’ diyerek tepkisini gösterdi.

 

14 Mayıs 2022 - 17:13:25 534 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,emlak haberleri,konut,sakarya
Reklam
Yorumlar(0)