Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Kazandıran arsa yatırımı için bunlara dikkat!

Kazandıran arsa yatırımı için bunlara dikkat!

Konut fiyatlarındaki artışlar akıl almaz seviyelere ulaşınca gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler arsa yatırımlarına yöneldiler. Arsa yatırımı yaparken hangi özelliklere dikkat edilirse kazançlar katlanır?

Türkiye’de konut fiyatları hızlı bir şekilde yükselmeye ve bu fiyat artışlarından dolayı konut satışları da hızlı şekilde düşmeye devam ediyor. Bütçeleri konut almaya yeterli olmayanlar ise daha uygun fiyatlarla gayrimenkul yatırımı yapmanın yollarını araştırmaya başladılar. Bu da konut dışı gayrimenkul yatırımlarını ön plana çıkardı. Arsa, tarla, iş yeri, ofis gibi konut dışı gayrimenkul yatırımları Ekim ayı verilerine göre tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştı.

ARSA YATIRIMI YAPARKEN BUNLARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR!

Arsa ve tarla satın alarak kazançlı bir gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanları bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten sektör temsilcileri “Arsa veya tarla yatırımı yapılacaksa ilk bakılacak detay bu taşınmazın ulaşım akslarına yakın bölgelerde olup olmadığıdır. Ayrıca mutlaka arsayı görmelisiniz. Görmeden arsa alınmaz. Yüksek eğimi olan, yerleşime uygun olmayan arazilerden de kaçınmak gerekiyor. Yerleşime açılamayacak tarımsal niteliği korunacak alanlar, sit alanları, zeytinlik ve özel orman alanları da yatırım yapılmaması gereken yerlerdir.” diyor.

ARSAYA TOKİ FRENİ!

Arsa yatırımlarına TOKİ tarafından fren yaptırıldı. 1 milyon adet altyapılı arsanın satışa çıkarılması ile ucuz arsa arayanlar bu arsalara yöneldiler. 1 milyon 177 bin vatandaş TOKİ’den arsa satın almak için başvuru yaptı. 10 yıl faizsiz ödeme imkanı sunulması arsa piyasasını da etkiledi. Arsa fiyatlarında artışlar devam etse de fiyat artış hızında yavaşlama takip ediliyor. Ekim ayında bundan dolayı arsa satışları önceki ayların biraz gerisinde kaldı.

22 Kasım 2022 - 18:47:20 301 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)