Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Sakarya Haziran ayı konut satış oranı açıklandı

Sakarya Haziran ayı konut satış oranı açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında Sakarya’da satılan konut sayısını açıkladı. Açıklanan TÜİK verilerine göre Sakarya’da haziran ayı boyunca toplam 2 bin 694 konut satışı gerçekleştirildi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayında yapılan konut artış oranlarını açıkladı. Bu çerçevede yayınlanan verilere göre, Türkiye genelinde haziran ayında 150 bin 509 konut satılırken, Sakarya’da da haziran ayında satılan toplam konut sayısı 2 bin 694 olarak belirlendi. TÜİK’ten yapılan açıklamada, “Yabancılara yapılan konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81,8 artarak 8 bin 630 oldu. Haziran ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,7 oldu.’’ İfadeleri kaydedildi. 

 

Yabancılara konut satışında ilk sırada İstanbul var !

 

TÜİK ayrıca yayınladığı açıklamada yabancılara konut satışında ilk sırada İstanbul’un yer aldığını belirtti. Gelen açıklamada ‘’Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 3 bin 906 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 2 bin 534 konut satışı ile Antalya, 428 konut satışı ile Mersin, 193 konut satışı ile Sakarya, 177 konut satışı ile Yalova, 122 konut satışı ile Kocaeli izledi” ifadelerine yer verildi.

 

Mayıs ayında 5. Sıradaydık

 

TÜİK Mayıs ayı konut satışları verilerine göre Sakarya’da 2312 konut satılmıştı. Ayrıca kurumdan gelen açıklamalarda Sakarya’nın yabancılara konut satışında 5. Sırada yer aldığı, Sakarya’da mayıs ayında yabancılara 122 konut satıldığı dile getirilmişti.

29 Temmuz 2022 - 10:59:33 322 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)