Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Ticaret Bakanlığından çimento fiyatlarına müdahale

Ticaret Bakanlığından çimento fiyatlarına müdahale

Çimento fiyatlarının son dönemlerde oldukça artmasına Ticaret Bakanlığı’ndan müdahale geldi. İnşaat sektörünün taleplerini haklı bulan Ticaret Bakanlığı bazı tedbirleri uygulamaya sokacaklarını açıkladı.

Çimento sektörü ile inşaat sektörü son 2 yılda sıklıkla karşı karşıya geliyor. İnşaat sektörü temsilcileri çimento fiyatlarında haksız fiyat artışları olduğunu iddia ederek şikayetçi oluyorlar. Çimento sektörü ise artan fiyatların maliyetlerin artmasından kaynaklandığı şeklinde savunma yapıyorlar. Yaşanan bu soruna Ticaret Bakanlığı müdahale etme kararı aldı. Ticaret Bakanlığı’ndan bir yazılı açıklama yapılarak çimento fiyatlarına dair tedbirler alınacağını duyurdu.

ÇİMENTO FİYATLARINA MÜDAHALE KARARI!

Ticaret Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi açısından çok büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı. Doğrudan ve dolaylı olarak çok sayıda sektörü etkileyen inşaat sektöründeki gelişmelerin çok yakından takip edildiğini belirten bakanlık konunun dış ticaret boyutunun da ayrıca izlendiğini duyurdu.Ticaret Bakanlığı inşaat sektöründe yoğun bir şekilde kullanılan çimento ve klinker ihracatının yakından takip edildiğini ve önceliğin yurt içi talebin karşılanması olduğunu açıkladı. Bu yönde piyasanın yakından takip edildiğini bildiren Ticaret Bakanlığı gerekli tedbirlerin zamanından alınabilmesini temin etmek amacıyla 4 Eylül 2021 tarihinde çimento ve klinker ürünlerini ihracı kayda bağlı mallar listesine aldıklarını hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı’nın yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: “Çimento ve klinler ürünlerinin yurt içi tedarikinde son dönemlerde sıkıntı yaşandığına dair bakanlığımıza yoğun şikayetler gelmektedir. Bu ürünlerde bilhassa son 1-2 aydır yurt içi satış fiyatlarında önemli artışlar meydana geldiği gözlemlenmiştir. Bu nedenlerle bu ürünlerin fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi ile yurt içi tedarik sorununun çözülebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan tedbirler Ticaret Bakanlığı tarafından alınacaktır.”

Ticaret Bakanlığı alınacak olan tedbirlerin bakanlık tarafından öngörülen şekilde piyasada rahatlama sağlamaması durumunda ek olarak yeni tedbirlerin alınmasından imtina edilmeyeceğini de duyurdu.

18 Ocak 2023 - 10:01:56 196 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)