Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
İnşaat demiri fiyatları Mart 2023!

İnşaat demiri fiyatları Mart 2023!

İnşaat demiri fiyatlarında sn durum merak konusu oluyor. İnşaat demirinde son fiyatlamalar nasıl gerçekleşti? Fiyat beklentileri neler, 1 ton inşaat demiri kaç TL? 

Türkiye’de inşaat sektörü uzun bir süredir maliyet kıskacı altında bulunuyor. Temel yapı malzemelerindeki fiyat artışları yapılacak olan yeni inşaatların maliyetlerini de sürekli olarak yukarıya çekiyor. Fiyatlarda meydana gelen dengesizlik konut fiyatlarına zam olarak eklenince konut piyasasında da fiyat istikrarı sağlanamıyor. İnşaat yapı malzemeleri içerisinde inşaat demiri ise önemli bir gelir kalemi olarak toplam maliyeti etkiliyor. İnşaat demiri fiyatlarında son durum ne?

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASININ SON GELİŞMELERİ!

Dünyada demir fiyatları belirli bir sistem üzerinden dolar bazlı olarak belirleniyor. Demirden belirleyici olan ülke olan Çin’deki gayrimenkul piyasası fiyatları düşürüp yükseltebiliyor. Demirin tüketimde ve üretimde dünya lideri olan Çin bu anlamda fiyatlara yön veriyor. Çin gayrimenkul piyasası krizden çıkmaya çalışırken talepler artabiliyor. Bu da fiyatları zaman zaman yukarıya çekiyor. Türkiye’de inşaat demiri piyasasında maliyet artışları gözlemlenmeye devam ediliyor. Demir kütüklerini Rusya’dan uygun fiyata temin etme süreci sekteye uğrayınca fiyatlar da yükselişe geçti. Demir fiyatlarında gerçekleşen fiyat yükselişleri inşaat demiri fiyatlarını da yukarıya çekiyor. Demir fabrikalarında ton fiyatı KDV hariç olmak üzere 730 – 750 dolar aralığından satılırken tüccar fiyatı biraz daha yüksek olabiliyor. 1 ton kalın inşaat demiri için Ankara’da 17.450 TL, İstanbul’da 17.350 TL ve İzmir’de 17.000 TL fiyatları veriliyor. 1 ton ince inşaat demiri ise Ankara’da 17.950 TL’ye, İstanbul’da 17.800 TL’ye ve İzmir’de 17.400 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar içerisinde yüzde 18 KDV ve nakliye maliyetleri yer almıyor.

13 Mart 2023 - 17:33:04 329 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)